Squash

A squashról

Mérkőzéseken többnyire az úgynevezett "hagyományos" vagy "nemzetközi" pontozást alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy csak az a játékos szerezhet pontot, aki adogatott. Ha a menetet a másik játékos nyeri meg, akkor nem kap pontot, de megszerzi az adogatás jogát. Minden játszmát kilenc pontig játszanak. 10-10 után 2 pont különbséggel lehet megnyerni az adott játszmát. Az a játékos kerül ki győztesen, amelyik öt játszmából hármat megnyer, de olyan pontozási rendszer is létezik, melyben háromból két nyert játszma szükséges a győzelemhez. A mérkőzéseket csapatok is vívhatják egymás ellen. A csapatok három-öt játékosból állnak. Ilyenkor a csapattagok rangsor szerint mérkőznek egymással, a játékosok meghatározott sorrendben játszanak és amennyiben a mérkőzések alapján döntetlen az eredmény, akkor a nyert játszmákat vagy akár a pontokat hasonlítják össze. A versenyeken számos versenyző, illetve csapat küzd egymás ellen. Általában egyenes kieséses rendszerben játszanak, ami azt jelenti, hogy az a játékos vagy csapat, amelyik vereséget szenved a mérkőzés során, kiesik a mezőnyből. Léteznek csoportmérkőzéses rendszerű versenyek is: ilyenkor két elvesztett mérkőzés után esnek ki a játékosok, illetve csapatok. Harmadik lehetőség a körmérkőzéses verseny, ami azt jelenti, hogy mindenki mindenkivel megmérkőzik, és az a csapat vagy játékos nyeri a tornát, aki a legtöbb mérkőzést nyeri meg az összesítésben. (a lebonyolítást elsősorban a játékosok létszáma és a pályák száma határozza meg)

Edzés:

Versenyre készül, megtanulná az alapokat, vagy csak fejlődni szeretne pusztán a játék öröméért? Kérje edzőnk segítségét a tanuláshoz, felkészüléshez.!
Klubunkban 1 db nemzetközi szabványnak megfelelő squash-pálya található. Kattintson a galériára a pályák megtekintéséhez, béreljen pályát egy izgalmas mérkőzés erejéig és ha nincs saját felszerelése, nálunk azt is bérelhet jutányos áron.

Kölcsönzés:

Béreljen minőségi fallabda pályát kedvezményes áron. Tekintse meg nemzetközi szabványoknak megfelelő profi pályáinkat a galériában! Szívesen játszana egy intenzív fallabda meccset barátaival, de nincs saját felszerelése? Semmi probléma, nálunk minden, a zavartalan játékhoz szükséges felszerelést megtalál. Kölcsönzés jutányos áron, minőségi felszerelés igazi játékosoknak. Kattintson az árlistáért!

Az óráról részletesen